Порошенко ініціює звільнення очільника Полтавської ОДА

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко ініціює звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка.

Президент України Петро Порошенко ініціює звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА) Валерія Головка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter прес-секретаря президента Святослава Цеголка.

НАБУ знайшло в радника голови Полтавської ОДА майже 180 тисяч євроСтоличний райсуд заарештував готівку помічника керівника Полтавської обласної державної адміністрації.

Підставою для звільнення у президента називають питання, які виникли до голови ОДА у антикорупційних органів.

«Президент звернувся до уряду - звільнити очільника Полтавської ОДА через питання, які виникли до нього у антикорупційних органів», - написав Цеголко.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у кінці лютого проводило обшуки у чиновників Полтавської ОДА у справі про вимагання хабара. Повідомлялося, що що слідчі дії проходять на підставі рішення суду в рамках розслідування справи за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Після цього в НАБУ заявили, що керівники Полтавської облдержадміністрації Головко і Песоцький з підлеглими вимагали від підприємців мільйонні відкати і хабарі у вигляді сотень тисяч доларів, елітних машин і цінних гаджетів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: