ДУС надавало техніку для ситуаційної кімнати Порошенка – АП

Державне управління справами не орендувало техніку для забезпечення функціонування ситуаційної кімнати Адміністрації президента Петра Порошенка, але надавало деяку техніку для цього ситрума.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді Адміністрації президента Володимира Зеленського з посиланням на ДУС у відповідь на запит «Українських новин».

«Державне управління справами не укладало жодних договорів оренди техніки для забезпечення функціонування зазначеного об'єкта (ситуаційного центру) і не здійснювало витрат на зазначені цілі», - йдеться у відповіді.

Разом з тим зазначається, що у 2018 році на вимогу АП Держуправління справами надало оперативну панель діагоналлю 84 « на стійці (пересувну), три ноутбуки HP ProBook 470 та камеру для відеоконференцзв'язку.

«На сьогодні вказане обладнання наявне та обліковується на балансах Державного управління справами та Управління адміністративними будинками ДУС», - підсумували у відповіді.

Як пояснило УП джерело в оточенні Порошенка, частину техніки дійсно брали у ДУС, вона була потрібна для співробітників АП, які забезпечували роботу цієї кімнати.

«А ремонт приміщення і оренда усієї основної техніки відбувалася за кошт самого Петра Олексійовича, про що заявляв речник президента Святослав Цеголко. Обслуговуванням цієї кімнати займалися штатні співробітники АП. І саме для їх роботи, на ці потреби була виділена техніка. Тобто не всю апаратуру брав в оренду президент», - пояснив він.

Співрозмовник видання також підкреслив, що техніка у цій ситуаційній кімнаті використовувалася лише для комунікації з серверами РНБО, «вона просто транслювала певну картинку, і ніяких серверів там не було».

Нагадаємо, 28 травня новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в АП зникли монітори і сервери із секретною інформацією. Він опублікував відео, на якому показав ці кімнати.

На це відреагував прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко. Він заявив, що техніка у кімнаті була орендована і потім повернута власнику, а також він заперечив, що на серверах була конфіденційна інформація

Заступник голови Адміністрації президента часів Петра Порошенка Дмитро Шимків заявив, що у ситуаційній кімнаті АП не було серверів, а ситрум оплачував Порошенко.

29 травня Державне бюро розслідувань повідомило, що відкрило кримінальне провадження за фактом зникнення моніторів та серверів секретної інформації з Адміністрації президента.

Прес-секретаря екс-президента Петра Порошенка Святослава Цеголка викликали на 7 червня на допит у Державне бюро розслідувань у справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО