У ситуаційній кімнаті АП не було серверів – Шимків

Читать на русском
Дмитро Шимків, колишній заступник глави Адміністрації президента часів Петра Порошенка, спростовує наявність у ситуаційній кімнаті АП серверів із секретними даними.

Дмитро Шимків, колишній заступник глави Адміністрації президента часів Петра Порошенка, спростовує наявність у ситуаційній кімнаті АП серверів із секретними даними.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook, коментуючи заяву нового секретаря РНБО Олександра Данилюка про зникнення із ситуаційної кімнати в АП моніторів і серверів із секретною інформацією.

«Архітектура ситуаційної кімнати не передбачала жодних серверів, крім відеосервера для керування відеостіною, та іншими екранами. Головна роль відеосервера – це виведення різних джерел відео на об‘єднаний простір відеоекранів», – заявив Шимків

За його словами, головна мета такого підходу – «об‘єднати інформаційні джерела із різними рівнями захисту в єдиному просторі сприйняття інформації».

«Жодна державна організація не дасть вам копію інформаційних ресурсів, але може за певних умов та присутності оператора видавати відеокартинку із робочого місця, яке знаходиться в самій інституції. Це щось на зразок віддаленого доступу на комп або сервер», – заявив Шимків.

За його словами, захищеними каналами зв'язку «передається лише відеозображення, а не дані, а отже зникає потреба зберігати та будувати якісь проміжні сервери чи сховища».

Раніше у Порошенка відреагували на зникнення серверів у АП.

Нагадаємо, новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що прийшов до ситуаційного кабінету в АП і не виявив там моніторів і серверів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: