Суд продовжив обов'язки підозрюваному НАБУ закарпатському судді

Суд до 22 червня продовжив обов'язки судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івану Тулику, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просила суд продовжити Тулику обов'язки, зокрема, носити електронний браслет; прибувати на кожен виклик; не відлучатися із міста Рахів, Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками. Своє клопотання прокурор обґрунтувала тим, що досудове слідство ще триває, а ризики перешкоджання не зменшилися.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного САП суддю із Закарпаття. Раніше САП повідомила про підозру судді Івану Тулику.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО