Запит на оновлення: які партії можуть потрапити до ВР

Петро Охотінполіттехнолог

Політичне життя дуже бурхливе. Кандидати шукають, від кого б піти за округом або за списком. З останнім складніше.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Репутаційні ризики нарешті стають складовою політичного risk-management. А разом із тим це і є оновлення. Оновлення, яке має всі шанси стати просто фасадним ремонтом. Хтось тисне червону кнопочку «ліфта» Зеленського, інші – підуть через відбір «Голосу» Вакарчука», – зазначив Охотін.

На його думку, поки ці дві партії найбільш агресивно зайшли в нішу нових політиків. Колишній ареал існування хороших хлопчиків і дівчаток перетворюється на червоний океан.

Він припустив, що партії «Слуга народа» вдасться взяти 35% і подекуди добити мажоритаркою. Вакарчук може отримати до 7% за рахунок Зеленського та Порошенка. На більше немає часу.

«Час грає проти Порошенка та Зеленського. Першому заважають партія Гройсмана й партія Вакарчука, другого – політики з більшою соціальною складовою в програмі або з більш епатажними діями», – пояснив експерт.

Також, за його словами, «Опозиційна платформа – За життя» може отримати близько 10%.

«Дякуємо Вілкулу та Мураєву за розкол у південно-східних лавах», – додав він.

Крім того, «Європейська солідарність» може отримати 10%. Також мають шанси Ляшко та Смешко. Олег Ляшко отримав нову мішень в особі Зеленського й битиме по ній, підкреслив політтехнолог.

«Прогнозую Радикальній партії близько 5,5%. Десь стільки ж й Ігорю Смешку», – утиочнив він.

«Юлія Тимошенко – десь 9%. Її результат буде за рахунок тих, кому не подобаються потенційні ліберальні реформи в команді Зеленського. Тих, хто чекає від держави захисту», – резюмував Петро Охотін.

«Слово і Діло» склало хронологію парламентської виборчої кампанії.

Раніше «Слово і Діло» вивчило, яким чином досягається ситуативна більшість у ВР VIII скликання, й з'ясувало, що погоду роблять не стільки позафракційні, скільки так звані опозиційні нардепи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО