В Угорщині затриманому українському капітану оберуть запобіжний захід – МЗС

Затриманому в Угорщині українському капітану теплохода Viking Sigyn, що зіштовхнувся на Дунаї з екскурсійним човном «Русалка», оберуть запобіжний захід.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич у коментарі УНІАН.

«Затримано, відкрито провадження, тривають слідчі дії, суд обере запобіжний захід», – сказав Кирилич.

Угорська поліція в четвер увечері заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий катер на Дунаї в Будапешті.

В поліції повідомили, що розслідування виявило докази, які викликали питання особистої відповідальності, тому капітана допитали, а потім вирішили взяти під варту.

Нагадаємо, прогулянковий теплохід «Русалка» затонув увечері 29 травня за кілька метрів від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи та двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти.

До пошукової операції залучили один із військових кораблів і дайверів угорської армії. Уламки човна лежать на глибині 3-4 метри.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО