Справа Березкіна: суддю Вишняка не відвели від розгляду клопотання

Суддю Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка не відвели від розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про продовження слідства у кримінальному провадженні за підозрою сина та дочки народного депутата Станіслава Березкіна Максима та Вікторії, а також інших осіб у причетності до заволодіння кредитом Ощадбанку.

Таке рішення 27 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського райсуду Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду заяви про відвід адвоката одного з підозрюваних, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат одного з підозрюваних подав заяву про відвід Вишняка, оскільки у нього наявні обґрунтовані сумніві в неупередженості судді. Свою заяву захисник обґрунтував тим, що Вишняк задовольняв клопотання НАБУ у цій справі, у тому час як інші судді відмовляли.

Вивчивши заяву, суддя Жовноватюк відмовила у відводі слідчого судді.

Нагадаємо, НАБУ подало клопотання про продовження слідства у справі Березкіних. Раніше САП призупиняла слідство у цій справі. Своєю чергою дочка нардепа Березкіна оскаржувала призупинення слідства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО