Суд скасував арешт частки квартири дружини екс-посадовця Ощадбанку

Суд скасував арешт частки квартири дружини колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана Анастасії, а також дозволив користуватися самому підозрюваному двома автомобілями і корпоративними правами фірми.

Такі рішення 21 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотань адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Так, першим рішенням Вишняк дозволив користуватися Харлану автомобілями Volkswagen Transporter 1998 року випуску і Toyota Rav4 2013 року випуску, а також корпоративними правами ТОВ «Видавництво «Знання України». Іншим рішенням суддя скасував накладений арешт на 28/100 часток квартири загальною площею 109,6 квадратних метри дружини Харлана Анастасії.

Нагадаємо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту, в тому числі Харлану. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО