Верховний суд не визнав призначення Богдана главою АП незаконним

Позов про призначення радника президента Володимира Зеленського Андрія Богдана главою Адміністрації президента не був задоволений.

Як повідомили 29 травня в прес-службі Верховного суду, провадження за позовом Громадського люстраційного комітету не було відкрито, пише «Слово і Діло».

Своє рішення суд мотивував тим, що оскаржити призначення можуть сам Андрій Богдан, а також особи, чиї права, свободи та інтереси порушені цим призначенням.

«Верховний суд відмовив позивачеві, мотивуючи тим, що право на оскарження індивідуального акта суб'єкта владних повноважень надано особі, щодо якої цей акт прийнятий або прав, свобод та інтересів якої він безпосередньо стосується», - повідомили в суді.

Оскільки позивач не є учасником (суб'єктом) правовідносин за призначенням А. Богдана главою Адміністрації президента України, такий указ не породжує для позивача права на захист, тобто права на звернення до цього адміністративним позовом", - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за даними Мін'юсту, Богдан підпадає під закон про люстрацію, таким чином він не може займати посаду глави Адміністрації президента.

Після призначення Богдана главою АПУ на президента подали в суд.

Активісти вимагали скасувати указ Зеленського, оскільки новий глава АП займався антикорупційною політикою за часів Віктора Януковича.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО