Рада розширила межі Донецької області

Верховна рада України збільшила територію Бахмутського району Донецької області.

Як пише «Слово і Діло», нардепи після кількох невдалих спроб підтримали відповідний проект постанови №8576 «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки і Бахмутського району Донецької області» 230 голосами.

«Метою проекту постанови є впорядкування адміністративно-територіальних відносин в умовах проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької області і забезпечення життєдіяльності в населених пунктах», - зазначено в пояснювальній записці.

Зокрема, передбачається змінити кордони Бахмутського району та міста Горлівка Донецької області. Так, документом збільшується територія Бахмутського району на 71,7 гектара земель за рахунок передачі в його склад території селища Гладосове.

Також передбачається затвердити територію Бахмутського району загальною площею 192213,5 га і міста Горлівка загальною площею 40529,5 гектара. Таким чином, селище Гладосове фактично буде підпорядковане Новолуганській сільській раді Бахмутського району Донецької області.

Нагадаємо, в липні 2018 року Кабінет міністрів запропонував парламенту збільшити територію Бахмутського району Донецької області.

Раніше Верховна рада України провалила у першому читанні законопроект №9400 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО