Гризлов розповів, як Зеленський може зупинити обстріли на Донбасі

Новий президент України Володимир Зеленський може припинити обстріли і збройні провокації на Донбасі, просто віддавши наказ про припинення вогню, заявив повпред Росії на переговорах контактної групи щодо України Борис Гризлов.

Як пише «Слово і Діло», передає ТАСС.

«Уже зараз, до зустрічі Контактної групи, новий президент України може використовувати свої повноваження, щоб припинити обстріли і збройні провокації з боку ЗСУ. Для цього українському президенту досить віддати наказ про припинення вогню власним силовикам», - сказав він.

Гризлов зазначив, що «напередодні зміни влади в Києві події розвивалися в іншому напрямку».

Повпред Росії також повідомив, що поки учасники контактної групи з врегулювання на сході України погодилися надати київській стороні «розумний додатковий час» для підготовки до нової зустрічі.

«Чергове засідання контактної групи мало відбутися в Мінську 22 травня, - нагадав він. - Ця дата була визначена заздалегідь, але київська сторона позначила, що не готова до участі. Відповідно, засідання контактної групи переноситься», - додав він.

Раніше повідомлялося, що Ірина Геращенко залишила посаду парламентера в Мінську. Перший віце-спікер Верховної Ради написала заяву про звільнення з посад уповноваженого президента України з мирного врегулювання і представника України в гуманітарній підгрупі в Мінську.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО