Зведення штабу ООС 17 травня: 13 обстрілів, є загиблий і поранений

Бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

«16 травня озброєні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази - з застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... У результаті обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один наш захисник отримав поранення», - йдеться в повідомленні штабу ООС в п'ятницю вранці, 17 травня.

Бойовики НЗФ застосували озброєння, заборонені Мінськими угодами.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 11 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: з мінометів калібрів 120 і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу села Водяне; з мінометів калібру 120 мм - у населеного пункту Опитне; тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля населеного пункту Новотроїцьке; з озброєння бойових машин піхоти і автоматичних станкових гранатометів - поблизу селища Кам'янка; двічі з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля населеного пункту Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу села Богданівка; двічі зі стрілецької зброї - в районі міста Мар'їнка», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілам піддалися населені пункти Золоте 4 і Новозванівка.

«З початку поточної доби ворог з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Гнутове в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки один бойовик НЗФ знищений, четверо - отримали поранення.

Раніше спостерігачі ОБСЄ помітили на Донбасі танки, гаубиці, міномети і «Гради».

Також нагадаємо, ЄС не планує вводити санкції за роздачу паспортів РФ на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО