Суд призначив експертизу голосу Ситника на «плівках Розенблата»

Суд призначив експертизу плівок, оприлюднених народним депутатом, обвинуваченим у «бурштиновій справі» Бориславом Розенблатом, на яких голос, схожий на директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, обговорює президентські вибори в США.

Відповідне рішення 8 квітня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, слідчі Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури розслідують можливе перевищення влади або службових повноважень директором НАБУ. Також наголошується, що це провадження порушене на підставі звернення нардепа Розенблата, який до нього долучив флешку з аудіозаписом розмови нібито Ситника з ще двома особами. Згідно заяви нардепа, на цьому аудіо зафіксовано розмову особи за голосом схожого на голос директора НАБУ, з якого вбачається, що останній використав службове становище всупереч інтересам служби з метою втручання у виборчий процес з обрання президента США і підтримки одного із кандидатів.

Крім того, Ситник нібито шляхом розголошення даних досудового розслідування у кримінальних провадженнях, пов'язаних із відомостями, що містяться у списках «чорної бухгалтерії» Партії Регіонів знизив рейтинг іншого кандидата на пост президента США. Таким чином, слідство вирішило з'ясувати технічні умови та технології отримання звукозаписів за місцем здійснення зафіксованих розмов за участю вказаної особи, а також ідентифікувати, чи зафіксований голос Ситника на аудіо.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, у НАБУ прокоментували заяву генерального прокурора Юрія Луценка про можливе втручання Ситника в вибори США. Пізніше, у ДБР заявили, що дійсно відкрито провадження за цими фактами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО