Борги ФОПів: у Зеленського готові списати 7 млрд грн

У команді перможця президентських виборів Володимира Зеленського хочуть списати фізособам-підприємцям 7 млрд грн боргу за єдиний соціальний внесок(ЄСВ), але в реальності такої заборгованості не існує - загальний податковий борг ФОПів становить 2 млрд грн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Раніше радник Зеленського з фінансів і податкової політики Данило Гетьманцев повідомив ЗМІ, що ФОПам можуть списати 7,4 млрд грн заборгованості по ЄСВ, яка накопичилася з 2016 року.

У Опендатабот проаналізували динаміку закриття ФОП і встановили, що загальна заборгованість підприємців перед держбюджетом після 2017-го зросла лише на 500 млн грн. Загальна заборгованість на даний момент становить 2,05 млрд грн.

«Якщо взяти тільки сегмент підприємців, борг яких становить менше 20 тис. грн (а це і є ті, хто не встиг закрити ФОП за ці два роки, і хто не платив весь цей час ЄСВ), то їх заборгованість збільшилася лише на 12 млн грн», - йдеться в повідомленні.

«Таким чином, представники команди зеленкою пропонують списати 7 млрд грн, тоді як реальна заборгованість становить лише 2 млрд. «Сплячі» ж ФОПи збільшили свої борги тільки на 12 млн грн», - сказали в Опендатабот.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики запропонували обмежити використання ФОП.

Також Порошенко прокоментував законопроект про обмеження ФОП.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО