Туреччина заявила про завершення закупівлі комплексів С-400 у РФ

Голова управління зі зв'язків Адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун заявив, що країна завершила процес закупівлі ракетних комплексів С-400 у Росії.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє агентство «Анадолу».

Підкреслимо, напередодні на міжнародній версії німецького таблоїда Bild з'явився матеріал, у якому з посиланням на дипломатичні джерела повідомлялося, що контракт на закупівлю Туреччиною ракетних комплексів С-400 у Росії може бути зірваний під тиском Сполучених Штатів Америки.

«Велику угоду між Росією і Туреччиною призупинено. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган передумав», - вказувалося у статті.

Таким чином Глава управління зі зв'язків Адміністрації президента Туреччини відреагував на даний матеріал.

«Ваші джерела недостовірні. Поцікавтесь у мене: процес закупівлі С-400 завершено», - заявив Алтун.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс не проти закупівлі Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів С-400. За словами Столтенберга, союзники НАТО повністю солідарні з Туреччиною.

Раніше віце-президент Сполучених Штатів Майк Пенс заявляв, що закупівля Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів С-400 становить велику загрозу для НАТО. Пенс попереджав, що Штати не будуть спокійно спостерігати за тим, як Туреччина купує зброю у противників альянсу.

Додамо, виконуючий обов'язки прес-секретаря Пентагону Чарльз Саммерс пригрозив Анкарі «серйозними наслідками» у відносинах зі США в тому випадку, якщо вона закупить російські зенітно-ракетні системи С-400.

Як відомо, Туреччина купує українські танкові ракети.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО