Китай вживатиме заходів у відповідь на мита США

Влада Китайської Народної Республіки (КНР) заявила, що змушена вжити відповідних заходів на різке збільшення Сполученими Штатами ввізних мит на китайські товари.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 10 травня, повідомляє «Российская газета» з посиланням на Міністерство комерції КНР.

«Ми висловлюємо глибоке співчуття у зв'язку з підвищенням США мит з 10 до 25% на імпорт китайської продукції на суму в $200 млрд. Китай буде змушений вжити необхідних заходів у відповідь», - ідеться в повідомленні відомства.

Незважаючи на це, Китай все-таки сподівається, що сторони зможуть домовитися і продовжать спільну роботу, «спираючись на принципи взаєморозуміння і співпраці».

Раніше 10 травня глава Білого дому Дональд Трамп пригрозив збільшити мита на китайську продукцію загальним обсягом в $ 200 млрд з 10% до 25%, а пізніше поширити їх і на товари, які зараз не обкладаються зборами. Ця новина неприємно здивувала Пекін.

Торгова війна між КНР і Сполученими Штатами триває з липня 2018 року. Тоді набрали чинності взаємні підвищені митні тарифи між країнами в розмірі 25%. В кінці вересня почали діяти американські мита в розмірі 10% на товари з КНР обсягом імпорту $ 200 млрд на рік. Пекін відповів на це, запровадивши тарифи в розмірі від 5 до 10% на імпорт продукції зі Сполучених Штатів обсягом $60 млрд.

На початку грудня минулого року президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині домовилися вжити протягом трьох місяців заходів, спрямованих на укладення торговельної угоди. Американський лідер заявив, що погодився не підвищувати з 1 січня тарифи на китайську продукцію з 10 до 25%, як планував раніше. Термін, відведений на укладення торговельної угоди, закінчився 1 березня, але Трамп висловлював готовність не підвищувати мита, поки переговори з Пекіном йшли успішно.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО