Рабінович не домагався встановлення громадського контролю над «Інтером»

Народний депутат Вадим Рабінович не виконав обіцянку домогтися встановлення громадського контролю над телеканалом «Інтер».

Це зобов'язання він узяв на себе в квітні минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Рабінович вважає, що «Інтер» став «засобом захисту своїх господарів», яких ніхто не може критикувати, побоюючись реакції від журналістів каналу. «З огляду на таку несправедливість, я найняв групу міжнародних експертів, які мають проаналізувати роботу телеканалу «Інтер» протягом трьох років з метою перевірки його об'єктивності. Потім висновок експертів про діяльність «Інтера» я передам до Генеральної прокуратури та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою або позбавити «Інтер» ліцензії, або взяти канал під громадський контроль. Я буду зараз домагатися цього. Я тому спочатку роблю з міжнародниками оцінку роботи, а далі звернуся до парламенту, президента, прем'єр-міністра», – заявив депутат.

Однак станом на квітень Рабінович не звертався ані до президента, ані др Кабінету міністрів з цього приводу. Серед законодавчих ініціатив також не було жодної, яка могла б вирішити це питання. Тож нардеп обіцянку провалив.

Нагадаємо, Вадим Рабінович не виконав обіцянку подати законопроект, щоб зобов'язати віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка виплатити штраф за відмову України від участі в Євробаченні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО