Порошенко прокоментував намір Зеленського давати росіянам громадянство

Президент України Петро Порошенко виступив проти того, щоб роздавати росіянам українське громадянство.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час зустрічі із представниками наукових кіл в Українському католицькому університеті у Львові, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 29 квітня.

«І ми не будемо сприймати, що хтось зараз буде роздавати росіянам святе українське громадянство. Тому що вони його приймуть усі 140 мільйонів. Тому що у нас краще. Тому що українське громадянство - це висока честь», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що не дозволить нікому, щоб Україну «купили за газ».

«Тому що головне, що вони зараз намагаються запропонувати, - що в Україні буде дешевший газ», - додав глава держави.

Нагадаємо, 27 квітня президент РФ Владими Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити видачу паспортів усім громадянам України, а не тільки тим, щопроживають в «ЛДНР».

У відповідь на його заяву новообраний український президент Володимир Зеленський сказав, що Україна буде «надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. Передусім - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

У свою чергу Путін відповів, що розраховує домовитися із Зеленським з питання спільного громадянства для росіян і українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО