Ситуація на Донбасі: 9 обстрілів, є загиблий і поранений

За минулу добу 23 квітня бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм.

Про це повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

«Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення», - йдеться у зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Гнутового; з мінометів калібру 82-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі в районі Верхньоторецька; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля Мар'їнки; двічі - зі станкових протитанкових гранатометів - біля Богданівки і Чермалика; із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі Пісок.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики двічі обстріляли позиції українських військових: з великокаліберних кулеметів - поблизу Луганського; з автоматичної стрілецької та снайперської зброї - поблизу Південного.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил», - відзначили в штабі.

За даними української розвідки, 23 квітня четверо бойовиків було знищено, ще четверо - отримали поранення.

З початку поточної доби бойовики здійснили один обстріл позицій ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу Луганського з автоматичних станкових гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються», - резюмували в прес-центрі штабу.

Раніше в ОБСЄ назвали нові дані про жертви мін на Донбасі.

Також нагадаємо, безпілотник ОБСЄ розбився на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО