Бойовики на Донбасі стягують тяжке озброєння до передової

Українська сторона Спільного центру контролю та координації повідомила, що збройні формування РФ продовжують зосереджувати важке озброєння з порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на прес-центр ООС.

Повідомляється, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала озброєння на непідконтрольних територіях неподалік від лінії зіткнення.

У звіті вказано, що 12 квітня БПЛА зафіксував 2 міномети 2Б14 «Піднос» калібру 82 мм неподалік від селища Широка Балка. Також 13 квітня було зафіксовано 2 танки Т-72, які знаходились у житловому районі селища Соснівське.

Поблизу території колишнього аеропорту «Луганськ» місією ОБСЄ було зафіксовано 7 РСЗВ БМ-21 «Град», 7 самохідних гаубиць 2С1 і 5 гаубиць 2А65 «Мста-Б» та 5 Д-30 «Жаба», а також на території колишнього аеропорту 7 танків Т-72 і 6 зенітних ракетних комплексів 9К35.

«Разом з тим, представники Місії ОБСЄ повідомили, що незаконні збройні формування Російської Федерації створюють постійні обмеження свободи пересування та заборони доступу спостережної моніторингової місії на непідконтрольних територіях урядові України», - повідомили в прес-центрі ООС.

Як відомо, в ОБСЄ закликали до переговорів щодо встановлення великоднього перемир'я.

Минулої доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, 4 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння - міномети калібрів 120 та 82 мм. Від початку поточної доби окупанти відкривали вогонь у районі Павлополя та Авдіївки, втрат серед українських військових немає.

Додамо, глава політради «Опозиційної платформи - За Життя» Віктор Медведчук пропонує Володимиру Зеленському, якщо він переможе на президентських виборах в Україні, укласти угоду з Москвою і таким чином відновити контроль над Донбасом і отримати дешевий газ і інвестиції з РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО