Кличко розповів, як Шулявський міст вивозять окремими шматками

Демонтаж Шулявсього шляхопроводу в Києві триває без вихідних: конструкцію розбирають на частини й вивозять на утилізацію.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

«І вдень, і вночі тривають роботи з демонтажу конструкції Шулявського шляхопроводу. І зараз наше завдання зробити все максимально швидко, щоб вже почати будівництво нового шляхопроводу і до кінця року відкрити рух транспорту», - сказав Кличко, який перевіряв виконання робіт.

Як видно з фото, міст розбирають на секції, які вивозять на утилізацію.

«Балки Шулявського подрібнять та вивезуть на утилізацію. А опори шляхопроводу різатимуть ланцюгами з алмазним напиленням», - повідомляє Facebook-сторінка «Шулявський міст» з посиланням на прес-службу «Північно-українського будівельного альянсу», який проводить демонтаж.

Прольоти моста знімають самохідними модульними платформами – «мегадомкратом». Потім за допомогою дистанційно керованої техніки проліт піднімають і переміщають на спеціально підготовлені бетонні платформи. На них проліт розбирають на балки.

Кияни знімають процес демонтажу мосту й те, як перевозять його величезні частини містом, й публікують у Facebook.

Нагадаємо, на Шулявському шляхопроводі 17 березня почалися роботи з демонтажу. Рух транспорту на час реконструкції організовано по прилеглих вулицях.

Також Шулявський міст веде аккаунт в Instagram.

Раніше експерти розповіли чи ліквідує затори реконструкція Шулявського мосту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО