Порошенко закликав Зеленського «набратися мужності» й здати аналізи на «Олімпійському»

Президент України Петро Порошенко під час здачі аналізів на НСК «Олімпійський» перед дебатами з Володимиром Зеленським закликав опонента дотримуватися вимог закону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію виступу президента.

«Не дивлячись на дивну форму подання, запросили на стадіон «Олімпійський», я сьогодні на стадіоні. Я так розумію, Володимира Олександровича не було... Я прийшов - тебе нема. Я твердо переконаний, що він набереться мужності, доїде сьогодні (5 квітня, - ред.), і дебати відбудуться. Тим більше, що це вимога закону», - закликав президент.

Також Порошенко сказав, що на його думку, дебати мать відбуватися в три етапи:

«Я припускаю, що було б добре, якби дебати пройшли в декілька етапів. Дебати про позицію щодо ключового повноваження верховного головнокомандувача за програмою зміцнення оборони і безпеки. Дебати другого етапу у зовнішній політиці. І дебати третього етапу щодо захисту конституційних прав і свобод українських громадян», - зазначив президент.

Порошенко зазначив, що перші результати аналізів будуть оприлюднені буквально через декілька хвилин.

«Коли сьогодні було запропоновано, щоб були відібрані (біологічні матеріали - ред.), я відразу ж дав дозвіл на проведення зазначених досліджень. Як повідомили, перші результати будуть оприлюднені буквально через кілька хвилин, другі - через кілька годин, а вже далі це буде обговорюватися в медичному колі. Але я вважаю, що це абсолютно необхідна позиція», - додав президент.

Також він зазначив, що хотів би внести відповідні зміни до законодавства, зробивши таку процедуру обов'язково, «тому що питання відсутності алкогольної або наркотичної залежності у кандидата і майбутнього президента - це питання національної безпеки».

Відзначимо, що кандидат на пост президента України Володимир Зеленський приїхав здавати аналізи в медичний діагностичний центр Eurolab в Києві о 8 ранку. За його словами, аналізи необхідно здати для того, щоб довести українцям, що серед кандидатів у президенти «немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО