Зведення штабу ООС 3 квітня: 15 обстрілів, є загиблі та поранені

Бойовики незаконних збройних формувань 15 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці в середу, 3 квітня, пише «Слово і Діло».

«2 квітня російські окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому 14 разів застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння з витратою 103 боєприпасів калібрів 152, 120 і 82-мм... Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули і двоє отримали поранення» , - йдеться в повідомленні штабу ООС.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було здійснено вісім обстрілів: із мінометів калібрів 120 і 82-мм - в районі Верхньоторецьку; тричі - з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Широкино; двічі - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки; з автоматичних станкових гранатометів - в районі Гнутового; з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Водяного.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики відкривали вогонь сім разів: тричі - з артилерійських систем калібру 152-мм, мінометів калібрів 120 і 82-мм і стрілецької зброї - в районі Новозванівки; тричі - з мінометів калібру 120-мм і автоматичних станкових гранатометів - в районі Попасної; з мінометів калібру 120-мм - поблизу Катеринівки.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил», - підкреслили в штабі ООС.

За даними української розвідки, 2 квітня вогнем були знищені три бойовики, ще вісім поранені.

«З початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано», - резюмували українські військові.

Раніше на Донбасі були знеструмлені шахти трьох держпідприємств.

Також нагадаємо, в Кремлі відповіли Зеленському на слова про Донбас і Крим.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО