Луценко закликав Кабмін передати контрабандну російську зброю ЗСУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував Кабміну ухвалити постанову про передачу контрабандної російської зброї Збройним силам України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на виступ Луценка на засіданні Кабміну в середу, 27 березня.

«Згідно з повідомленням контрозвідки, було зареєстроване ще у січні 2019 року кримінальне провадження - із 2007 року по теперішній час службові особи «Рособоронекспорту» з РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зброї та вибухових речовин, а саме - 36 зенітних ракет «земля-повітря» 5Б-27Д, які входять до складу ЗРК С-125 «Печора» в повному бойовому оснащенні», - повідомив генпрокурор.

Під час розслідування кримінального проваження було зроблено все для того, аби зброя РФ була передана нашим Збройним силам.

Тому, Луценко запропонував Кабміну сьогодні ухвалити відповідне розпорядження і передати контрабандну зброю, виявлену в Одеській області, до складу ЗСУ.

«На підставі арешту слідчим суддею предметів порушення митних правил вказане майно, боєприпаси і ракетний комплекс, пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до ЗСУ листа про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії, підписаного міністром оборони України. Хочу підкреслити, що в разі прийняття розпорядження уряду ЗСУ отримають на бойове чергування буквально в найближчий тиждень сучасний ракетно-зенітний комплекс в складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу «Печора», - зазначив військовий прокурор Анатолій Матіос.

Відзначимо, що зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-125 «Печора» розроблявся як комплекс для боротьби з маловисотними пілотованими і безпілотними аеродинамічними цілями в діапазоні висот 20-18000 метрів, на дальностях 3,5-25 км. При проектуванні С-125 головним завданням була необхідність отримання достатньої точності наведення ракет в умовах віддзеркалень від земної поверхні.

Раніше в ГПУ прокоментували розслідування журналістів про корупцію в оборонній сфері.

Також нагадаємо, Луценко озвучив масштаби корупції в «Укроборонпрому».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО