Вибори-2019: ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації 24 росіян спостерігачами

Центральна виборча комісія України зареєструвала 660 спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і відмовила у реєстрації ще 24 із запропонованих організацією кандидатів у спостерігачі, які є громадянами Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому, пише «Слово і Діло».

«До Комісії надійшло звернення БДІПЛ ОБСЄ разом із іншими документами про реєстрацію офіційних спостерігачів на чергових виборах президента України... Як вбачалося з представлених анкет, ксерокопій паспортів осіб, яких пропонувалося зареєструвати офіційними спостерігачами від зазначеної організації, 24 особи із запропонованих 684 є громадянами Російської Федерації. Відповідно до вимог закону вони не можуть бути офіційними спостерігачами. Отже, Комісія відмовила зазначеній організації в реєстрації офіційними спостерігачами на чергових виборах президента України 24 осіб, які є громадянами РФ», - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що інших 660 осіб Центрвиборчком зареєстрував спостерігачами на виборах від БДІПЛ ОБСЄ. Також були зареєстровані ще 33 офіційних спостерігача на виборах президента: 20 - від Комітету «За відкриту демократію», 5 - від Чехії, 2 - від Бельгії, 6 - від ГУАМ.

Таким чином, Центрвиборчком вже зареєстрував 1820 офіційних спостерігачів від 15 міжнародних організацій та 12 іноземних держав на виборах президента України 31 березня.

Раніше Кабмін ухвалив списку санкцій спостерігачів на «виборах» в Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО