Лондон підготував план виходу з ЄС без угоди

У разі виходу з ЄС без угоди Велика Британія знизить імпортні мита на широкий спектр товарів, щоб уникнути так званого «жорсткого» кордону між Північною Ірландією та Ірландською республікою.

Про це повідомляє The Guardian, пише «Слово і Діло».

Відповідно до митного плану для Brexit без угоди, 87% загального імпорту до Сполученого Королівства у вартісному вираженні матиме право на безмитний доступ. Зараз ця цифра становить 80%.

Уряд також пообіцяв, що не запроваджуватиме жодних нових перевірок або контролю товарів, що переміщуються з території Ірландської республіки в Північну Ірландію. Щоправда, там відзначили, що цей план є тимчасовим і одностороннім.

Мита і квоти будуть застосовуватися до імпорту деяких молочних продуктів, яловичини, баранини, свинини, м'яса птиці. Крім того, будуть збережені мита на банани, тростинний цукор-сирець і деякі види риби.

Уряд анонсував заходи, які, за його твердженням, будуть тимчасовими, напередодні голосування про Brexit без угоди. Воно пройде в середу, 13 березня.

Напередодні стало відомо, що Тереза ​​Мей і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили зміни в тексті угоди з ЄС про Brexit.

Своєю чергою, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС зробив фінальні пропозиції щодо Brexit.

Проте британський парламент знову відкинув угоду про Brexit.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО