Розкрадання в оборонці: Луценко прокоментував журналістські розслідування

До 2014 журналістські розслідування призводили лише до фіксації фактів для майбутніх проваджень.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами сьогодні «гучні журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства і лише на деякий час випереджають процесуальні дії правоохоронців».

«Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність «Оптимумспецдеталь» при поставці товарів «Оборонпрому» вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження. Принагідно нагадаю, що у цій же справі Рогозі і двом його співучасникам - працівникам СБУ ще в 2018 було пред‘явлене обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз по суті розглядається в Печерському суді», - пояснив Луценко.

Раніше Порошенко закликав НАБУ розслідувати розкрадання в оборонній сфері.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info (програма «Наші гроші») представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-«прокладки» постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі із українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО