Змова АЗС групи «Приват»: суд розгляне позов про вилучення даних НАБУ

Суд відкрив провадження за позовом ПАТ «Укрнафта» про визнання протиправними дії Антимонопольного комітету України в частині використання матеріалів Національного антикорупційного бюро у розслідуванні змови підприємств групи «Приват» на ринку пального.

Таке рішення ухвалила суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Анна Кузьменко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані сайту Судової влади України.

Як відомо, «Укрнафта» у судовому порядку намагається визнати протиправними дії АМКУ щодо одержання, використання та поширення при розгляді спірної справи матеріалів досудового розслідування НАБУ, а також зобов'язати комітет знищити ці матеріали. Йдеться про зібрані у межах досудового слідства матеріали детективів НАБУ, що були використані АМКУ у розслідуванні справи про антиконкурентні узгоджені дії підприємств групи «Приват» на ринку пального. Комітет відкрив справу у жовтні 2016 року, сьогодні її фігурантами є 178 компаній-операторів АЗС, зокрема, «Укрнафта».

12 листопада 2018 року до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від «Укрнафти» проти АМКУ – із вимогами вилучити і знищити усі докази у справі, отримані від НАБУ. Проте суд відмовив у відкритті провадження, посилаючись на те, що спір належить розглядати у юрисдикції господарського суду. Втім, не погодившись із такою позицією суду, «Укрнафта» успішно оскаржила її в апеляційній інстанції. Так, Шостий апеляційний адміністративний суд повернув позов назад до ОАСК.

Нагадаємо, АМКУ вирішив перевірити обґрунтованість подорожчання бензину. Раніше експерт прокоментував підвищення цін на бензин в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО