Зведення штабу ООС 5 березня: 9 обстрілів, є загиблий

Бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України помер.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил у вівторок вранці 5 березня, пише «Слово і Діло».

«4 березня російські окупаційні війська дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, застосувавши при цьому 10 разів важке озброєння. Ворог вів вогонь по українським захисникам із танків, артилерійських систем і мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 і 82 мм. Внаслідок обстрілу один український захисник загинув», - йдеться у зведенні штабу ООС.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції українських військ були обстріляні п'ять разів із танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і протитанкових ракетних комплексів - в районі н.п. Лебединське, двічі, з мінометів 120-го калібру - поблизу села Водяне, з артилерійських систем калібру 122 мм - в районі н.п. Широкіно, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів - біля селища Піски.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник чотири рази обстріляв українських захисників з мінометів калібру 120 мм в районі смт. Зайцеве, з артилерійських систем калібру 122 мм - в районі н.п. Новотошківське, з мінометів калібру 82 мм - біля села Кримське, зі стрілецької зброї - поблизу смт. Станиця Луганська.

«Особовий склад обстріляних підрозділів відповів на ворожий вогонь застосуванням всіх чергових вогневих засобів», - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, 4 березня чотири бойовика були знищені та ще один поранений.

За уточненими даними, бойовики НЗФ здійснили мінометний обстріл населених пунктів Зайцеве і Новолуганське. Частково було пошкоджено житловий будинок та господарські будівлі.

«З початку поточної доби ворог обстріляв позиції наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» - з мінометів калібру 82 мм в районі населеного пункту Кримське. Втрат серед наших захисників немає», - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, в пунктах пропуску на Донбасі застрягли 215 авто.

Також зазначимо, 1 березня президент Петро Порошенко відвідав прифронтову зону на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО