Лукашенко прокоментував проблему окупованого РФ Криму

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що не обговорював із президентом Росії Володимиром Путіним визнання Криму «російським».

Про це глава держави заявив на прес-конференції в Мінську в понеділок, 4 березня, пише «Слово і Діло».

«Ні, таких тем (із президентом РФ, - ред.) у нас не проскакувало. Я вам навіть не можу розповісти, як ми обговорювали ці проблеми Криму, Донбасу спочатку, як тільки вони з'явилися, у нас було повне взаєморозуміння. Я вдячний Путіну за його розуміння мого становища. Я не буду знову вдаватися в ці подробиці, але свою оцінку я дав, хоча не мав заглиблюватися в цю проблему», - сказав він.

«Коли в цей же рік я був на інавгурації президента Порошенка, чотири роки тому... спека була за 30 градусів. І перед Радою мене оточили західні та українські журналісти і почали мене катувати, чий Крим - російський чи український. Я не готувався до цього питання і не хотів на нього відповідати. Я їм поставив запитання: «Скільки загинуло українців під час захоплення Криму Росією?» Мовчать. Ні одного. А скільки прозвучало пострілів? Ні одного. Значить, ви мовчки погодилися, що Крим не ваш, як мінімум. Й надалі я міркував на цю тему прямо там, у них, в Україні, і мені не задали після цього жодного запитання», - додав він.

«Для них це була абсолютно несподівана відповідь, що полягає в тому, що якщо це ваше - вмирайте, воюйте за цей клаптик землі», - резюмував Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що вважає за можливе створення єдиної валюти «загального рубля» між Україною і Російською Федерацією та Білоруссю.

Також нагадаємо, Лукашенко зустрічався з представником України в ТКГ Марчуком.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО