Сербська церква відмовилася визнавати ПЦУ

Сербська православна церква відмовилася визнавати новостворену Православну церкву України, назвавши її неканонічною.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві бюро друку і масової інформації СПЦ, повідомляє в четвер, 28 лютого, Главред.

Зокрема, коментуючи створення автокефальної церкви в Україні, в Сербській церкві підкреслили, що «розкольники залишилися розкольниками», і «один раз розкольник - розкольник назавжди, за винятком випадків найщирішого звернення і глибокого покаяння».

«Єдиною церквою, яку Сербська церква знає і визнає, є канонічна Українська православна церква на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм», - йдеться в заяві СПЦ.

Там також заявили про неканонічне «вторгнення Константинопольського патріархату на територію Російської церкви», а скликаний у Києві за участю Константинополя Об'єднавчий собор назвали «розкольницьким і розділовим псевдособором, який ще глибше викопав рів відчуження і розпаду суспільства нещасної країни Україна».

Раніше Румунська православна церква заявила, що може визнати Православну церкву України, якщо українська влада забезпечить права і свободи румунських громад.

Нагадаємо, 5 січня в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ. А вже наступного дня, 6 січня, Варфоломій офіційно вручив Томос першому предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО