Порошенко прокоментував законопроект про обмеження ФОПів

Президент України візьме участь в обговоренні законопроекту Міністерства соціальної політики про обмеження діяльності ФОПів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив президент України Петро Порошенко під час засідання ради регіонального розвитку у Львівській області, передає кореспондент РБК-Україна.

«Хочу сказати, що пропозиція Міністерства соціальної політики внести правки до трудового кодексу, яким би ми обмежили діяльність ФОПів на єдиному податку взагалі і і ІТ секторі зокрема - це робоча ініціатива самого міністерства. Уряд це рішення не приймав, президент його не бачив. А міністерство як орган, який відповідає за наповнення пенсійного фонду звичайно має шукати шлях легалізації трудової зайнятості», - повідомив Порошенко.

Президент наголосив, що прийме участь в обговоренні законопроекту разом з представниками Кабінету міністрів.

«Ми найближчим часом ретельно обговоримо модель, яку вони зараз запропонували. Вона не розглядалася ще на Кабміні», - повідомив він.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики ініціює зміни до трудового законодавства, згідно з якими роботодавці не зможуть співпрацювати з фізособами-підприємцями замість їхнього найму на роботу.

Ініціатива про обмеження використання фізичних осіб-підприємців замість найманих працівників стосуватиметься лише тих роботодавців, хто таким чином мінімізує свої платежі до державного бюджету.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО