Порошенко за рік припинив громадянство майже шести тисяч осіб

Президент Петро Порошенко за 2018 рік припинив громадянство понад 5,6 тис. українців, а прийняв до громадянства України менше однієї тисячі іноземців.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на відповіді уповноважених органів на інформаційні запити повідомляють у четвер, 14 лютого, «Українські новини».

Зокрема, Адміністрація президента повідомила, що за минулий рік було припинене українське громадянство 5637 осіб.

«Внаслідок виходу з громадянства України – 5105 осіб, внаслідок втрати громадянства України – 41 людини, з передбачених міжнародними договорами України підстав – 491 людини», – йдеться у відповіді.

Водночас прийняті до громадянства України за цей час були 988 осіб.

За даними Державної міграційної служби, українськими громадянами в 2018 році стали вихідці з 38 іноземних держав, серед яких найбільше сирійців, росіян і вірменів.

Так, 156 прийнятих до громадянства осіб походять із Сирії, 126 – із Росії, 109 – із Вірменії, а 95 були особами без громадянства.

Також відомо, що в українське громадянство були прийняті 65 вихідців з Афганістану, 50 з Молдови, 43 з Грузії, по 39 з Азербайджану та Іраку, 38 з Узбекистану, 34 з Ірану, 33 з Лівану, 19 з Пакистану, 17 з Йорданії, 16 з Єгипту, 15 з Білорусі, 14 з Нігерії й 11 із Туреччини.

До того ж громадянами України у 2018 році стали вісім вихідців з Палестини, сім з Туркменістану, шість з В'єтнаму, по п'ять з Бангладеш, Ємену та Індії, по чотири з Алжиру, Гвінеї, Конго, Судану і Казахстану, по три – з Марокко і Тунісу, два – з Монголії й по одному з Анголи, Гани, Ефіопії, Камеруну, Мадагаскару, Непалу та Польщі.

Водночас, за інформацією Міністерства закордонних справ, серед прийнятих до громадянства України іноземців у 2018 році не було тих, у яких є видатні заслуги перед Україною, в тому числі тих, які проходять військову службу в Збройних силах та відзначених державною нагородою, або тих, чиє прийняття до громадянства є державним інтересом України.

Раніше в Угорщині відкрили 370 справ проти вихідців з України, які, на думку слідства, шахрайським шляхом отримали громадянство Угорщини.

Також голова МЗС України Павло Клімкін пояснив умови для подвійного громадянства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО