Визнання ПЦУ є питанням часу – Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній очікує, що інші церкви візьмуть колегіальні рішення про визнання автокефалії ПЦУ протягом декількох місяців.

Про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода», передає Слово і Діло.

«Ми зараз очікуємо, що протягом декількох місяців. Тому що, наприклад, Елладська церква і Кіпрська мають на лютий заплановане засідання архієрейських соборів. І ми сподіваємося на те, що будуть прийняті позитивні рішення», - зазначив Епіфаній.

Митрополит пояснив, що у випадку деяких церков цей процес може бути більш тривалим через особливості процедури.

Однак, підкреслив він, визнання ПЦУ є питанням часу.

«Можливо, в інших церквах це буде триваліше, вивчення питання різними богословськими і канонічними комісіями і так далі. Тут важко передбачити. Бо кожна церква - це окрема незалежна структурна одиниця в складі православної церкви», - говорить Епіфаній.

Тому вони самостійно вирішують колегіально або синодально, або на архієрейському соборі приймають відповідні рішення, додав він.

«Тому передбачити складно. Я не хотів би тут прогнозувати або ставити певні хронологічні рамки, нас визнають», - сказав Епіфаній.

Додамо, Міністерство юстиції України офіційно зареєструвало Київську митрополію Української православної церкви як релігійну організацію.

Як повідомлялось, близько 200 релігійних громад направили запит на перереєстрацію у зв'язку з переходом з УПЦ МП в ПЦУ.

Нагадаємо, напередодні набув чинності закон про релігійні громади, який визначає процедуру переходу громади в іншу церкву.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО