Тимчук повідомив, яку тактику на Донбасі використовують обидві сторони конфлікту

Сторони військового конфлікту на Донбасі використовують практику під умовною назвою «полювання на кабанчика».

Про це у Facebook повідомив нардеп від «Народного фронту», координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає Слово і Діло.

«Останнім часом у обох сторін великого поширення набула практика так званого «полювання на кабанчика» – створення силами мобільної вогневої групи (ДРГ) засідки на ділянці, де проглядаються найближчі до лінії фронту комунікації противника (зазвичай у нейтральній зоні або безпосередньо на передньому краї) і раптового обстрілу із заздалегідь підготовленої позиції із ПТРК (рідше РПГ) транспортних засобів, бронеоб'єктів та інших рухомих цілей противника, що пересуваються по цих комунікаціях», – написав нардеп.

Минулої доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, 1 раз - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 2 українських військових отримали поранення.

Як повідомлялось, за 250 км від українського кордону Росія розгорнула ракетну бригаду з 12 пусковими установками комплексів «Іскандер-М», ракети яких можуть мати на озброєнні ядерні боєголовки.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомила, що в кінці січня російсько-окупаційні війська розгорнули в Луганській області сотню одиниць важкого озброєння.

Також, Командувач ООС повідомляв про те, що РФ готує наступ на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО