Соціологи з'ясували, хто вирвався на перше місце в президентських перегонах

На президентських виборах українці готові віддати на підтримку шоумена Володимира Зеленського найбільшу кількість голосів. Чинний президент Петро Порошенко опинився б на другому місці, а лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко - на третьому.

Про це свідчать результати опитування, проведеного трьома соціологічними компаніями (Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова), повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з даними, оприлюдненими в четвер, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні й визначився зі своїм вибором, отримав би В.Зеленський (23%). За П.Порошенка готові проголосувати 16,4%, за Ю.Тимошенко - 15,7% респондентів.

За одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка мають намір віддати свій голос 9,3% опитаних, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - 8,1%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 6,7%. Кандидата від партії «УКРОП» Олександра Шевченка готові підтримати 3,5%, міського голову Львова, лідера «Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового - 3,4%, лідера партії «Наші» Євгена Мураєва - 2,7%. За кандидата від партії «Опозиційний блок - партія миру і розвитку» Олександра Вілкула готові проголосувати 2,4% респондентів, за екс-главу Служби безпеки України Ігоря Смешка - 2,2%, за кандидата від партії «Свобода» Руслана Кошулинського - 1,3%.

Інші кандидати не набирають 1% голосів.

На запитання «Незалежно від того, за кого Ви збираєтеся голосувати, хто з названих кандидатів, на Вашу думку, переможе?» 20,5% респондентів відповіли, що найімовірнішим переможцем на президентських виборах вважають П.Порошенка, перемогу Ю.Тимошенко прогнозують 19,9%, а В.Зеленського - 10,8%.

Дослідження проводилося із 16 по 29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній (Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова). Вибірка - 11 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей), для населення від 18 років. Статистична похибка дослідження: +/- 0,9%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Раніше соціологи оприлюднили електоральні вподобання українців у січні.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року. Центральна виборча комісія вже зареєструвала 26 кандидатів.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу», чи є насправді лідер рейтингів.

Також ми писали, чому Порошенко йде на другий термін як самовисуванець.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО