Коболєв назвав умови встановлення безкоштовних лічильників газу

Голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв заявив, що компанія може за свої кошти встановити лічильники споживачам, які їх не мають, але для цього необхідно укласти контракти зі споживачами і знайти джерело фінансування.

Про це він заявив в середу, 30 січня, на брифінгу, пише «Слово і Діло».

Про це Коболєв сказав, коментуючи встановлення Кабміном норми споживання газу на одну особу в обсязі 3,29 кубометра на місяць за відсутності лічильника в будинку. Уряд також рекомендував «Нафтогазу» встановити лічильники абонентам, у яких їх немає.

«Ми підтримуємо ініціативу (встановлення лічильників. - ред.), але нам необхідно укласти договір зі споживачем... Такий контракт може підписати наша газопостачальна компанія, і це можна почати робити найближчим часом», - заявив Коболєв.

За його словами, також для установки лічильників споживачам за рахунок компанії «Нафтогазу» потрібно знайти джерело цих коштів і внести зміни до фінансового плану компанії. Коболєв уточнив, що в Україні близько трьох мільйонів абонентів не мають лічильників. При цьому, за його словами, хороший лічильник коштує близько 42-46 доларів.

Раніше міністр Ігор Насалик підрахував, у скільки обійдеться «Нафтогазу» установка лічильників.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО