Судно «Норд» спробують продати втретє

На аукціоні ДП «СЕТАМ» OpenMarket знову з'явиться арештований чорноморський сейнер «Норд», але вже зі зниженням ціни на 20%.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на генерального директора ДП «СЕТАМ» OpenMarket Віктора Вишньова.

«Згідно з правилами проведення торгів, АРМА знову виставила лот зі зниженням ціни на 109 310 грн, що складає приблизно 20% від початкової ціни», - сказав Вишньов.

Зазначається, минулі торги не відбулися, оскільки жоден з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах.

«Таким чином, згідно з законодавством, судно виставлено на наступний аукціон зі зниженням ціни», - йдеться у повідомленні.

Проведення аукціону призначено на 11 лютого 2019 року, стартова ціна лоту - 1 359 163.00 грн.

Перший продаж судна був призначений на 7 листопада 2018 року. Стартова ціна була 1 626 181 грн.

Після того, як заявки всіх покупців були відхилені, був призначений другий аукціон. Тоді продавці обіцяли зробити знижку на сейнер 10% від початкової ціни.

Нагадаємо, 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

30 березня суд заарештував судно «Норд».

2 квітня капітану «Норда» було оголошено підозру за «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Частині екіпажу судна «Норд» вдалося втекти з України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО