Чи пробиватиме РФ сухопутний коридор до Криму?

Андрій Горбенкополітолог

Росіяни вже намагалися пробити сухопутний коридор, але в них нічого не вийшло. Якщо в них не вийшло це в 2014 та 2015 роках, то зараз це точно не вийде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, оцінюючи заяву Сергія Наєва про те, що РФ хоче створити сухопутний коридор до Криму.

«Уся турбулентність із війною буде пов'язана радше із заявами, а не практичними діями. Практичні дії, напевно, якщо це буде потрібно, можуть полягати лише в тому, що військові дії будуть або жорсткішими, або слабшими», – зазначив Горбенко.

«Проте якщо в Москві не зовсім дурні, то до виборів має бути перемир'я й тиша», – додав він.

Щойно РФ ітиме якісь загострення, в Порошенка зростатиме рейтинг. Він практично єдиний із кандидатів, хто прямо й чітко заявляє, що армія – це його фішка, уточнив експерт.

«Позитивні бали Порошенко отримає, якщо буде реальне загострення. Що може не принести позитивних балів? Це щось схоже на велику поразку. Велика поразка в сьогоднішній ситуації, напевно, вже неможлива. Дійти до Києва за три дні вже не вийде. Інша армія, інша готовність, інша підтримка. Так, як хотіли б у РФ, уже не вийде», – пояснив він.

На його думку, захоплення кораблів РФ в Азовському морі було пробним кроком Кремля.

«Щось за принципом «а що буде, якщо ми в передвиборчому стані підемо на загострення?», – підкреслив політолог.

У підсумку, за його словами, ми побачили, що президент лише виграв. Одразу ж після агресії РФ була підтримка США, союзників, у Росію летіло «дипломатичне каміння», а в Порошенка з'явився черговий привід показати, що він військовий президент і все під контролем.

«Тому, з точки зору виборів, росіяни, якщо не зовсім дурні, мовчатимуть, навіть підуть на перемир'я. Тому що чи не кожне загострення гратиме на користь Порошенка. А Кремль, судячи з усього, влаштує будь-який президент, окрім Порошенка», – резюмував Андрій Горбенко.   Відзначимо, що дії РФ у Керченській протоці критикують у низці європейських країн і США. У НАТО заявили, що стежать за розвитком подій у Керченській протоці, й закликали до стриманості та деескалації напруження.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО