Екс-голова СБУ зібрався в президенти

Екс-голова Служби безпеки України Ігор Смешко заявив про намір балотуватися у президенти.

Про це пише «Слово і Діло».

«Рішення... прийнято. Почав оформлення документів для реєстрації в ЦВК кандидатом у президенти України», - написав Смешко на своїй сторінці у Facebook.

Смешко заявив в ефірі телеканалу 112 Україна, що не мав «ніяких контактів з олігархами і не буде співпрацювати», а гроші на передвиборчу кампанію планує залучити від «малого і середнього бізнесу».

Головним конкурентом у передвиборній гонці Смешко назвав «засоби масової інформації, контрольовані олігархами».

Ігор Смешко очолював Службу безпеки України з вересня 2003 по лютий 2005 року, на посаду був призначений тодішнім президентом Леонідом Кучмою.

До цього Смешко обіймав посаду першого заступника секретаря РНБО, був головою Комітету з військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України. Також працював аташе з питань оборони, був військовим аташе при посольстві України у Швейцарії, начальником розвідки Міноборони України.

У 2014 році президент Петро Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником. Пізніше Смешко очолив комітет із питань розвідки при президентові.

Нагадаємо, що Центрвиборчком уже зареєстрував 5 кандидатів у президенти - Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Володимира Скоцика й Андрія Садового.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО