У РФ спростовують підозри про рак Клиха

Уповноважений з прав людини Челябінської області РФ стверджує, що політв'язня Станіслава Клиха, який скаржиться на стан свого здоров'я, обстежили і не виявили у нього раку.

Про це з посиланням на російську колегу Тетяну Москалькову повідомила у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, пише Слово і Діло.

«Зі слів Москалькової, Уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу (Клиху. - ред.) зробили усі необхідні аналізи і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується», - поінформувала Денісова.

Вона також додала, що буде звертатися до консула для перевірки цієї інформації.

Раніше, мати політв'язня Тамара Клих, яка розмовляла з сином по телефону 9 січня повідомила, що український політв'язень Станіслав Кліх підозрює, що хворий на рак шкіри. Він також поскаржився на сильний біль в серці і нирках. Незважаючи на такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці в Верхньоуральську.

Нагадаємо, в 2016 році українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Своєю чергою, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Що відомо про українських політв'язнів в РФ, - за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО