ФДМУ домовився з МВФ щодо розблокуввння великої приватизації

Фонд державного майна України та Міжнародний валютний фонд обговорили можливість вирішення проблем, які блокують процес великої приватизації.

Як пише «Слово і Діло», про це за підсумками зустрічі з представником МВФ Йостою Люнгманом повідомив у четвер, 10 січня, голова ФДМ Віталій Трубаров у Facebook.

«Домовилися з постійним представником МВФ Люнгманом спільними зусиллями вирішити проблеми, які блокують процес великої приватизації. Чітка вимога МВФ – почати в 2019 році продажі компаній із переліку великої приватизації», – написав він у соцмережі.

За словами Трубарова, відібрані на конкурсі 5 місяців тому консорціуми інвестиційних радників зараз не можуть розпочати безпосередню підготовку через судові позови.

«Фактично з квітня минулого року простоює ОПЗ, а інвестиційний радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital не може почати процес підготовки до приватизації та реструктуризації боргів заводу, в тому числі й перед «Нафтогазом», що дало б можливість підприємству почати виробництво продукції», – пояснив голова Фонду держмайна.

Раніше Кабінет Міністрів оприлюднив перелік об'єктів великої приватизації держвласності на 2019 рік.

Також повідомлялося, що в Україні скасували перший конкурс із великої приватизації.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО