Палата представників США схвалила проект бюджету

Палата представників Конгресу США схвалила два законопроекти, що стосуються фінансування федерального уряду.

Як передає CNN, один із проектів закону передбачає виділення грошей Міністерству внутрішньої безпеки до 8 лютого, а інший - надання коштів іншим американським відомствам до 30 вересня, пише «Слово і Діло».

За підсумками голосування за перший документ висловилися 239 конгресменів, а проти - 192. Другий підтримали 241 особа, а не підтримали 190.

Головною причиною розбіжностей між партіями стало фінансування робіт із будівництва стіни на кордоні з Мексикою, за яку виступає адміністрація президента Дональда Трампа і багато республіканців. У схваленоу документі запитані президентом 5 млрд доларів на ці цілі не передбачені. Як заявила новообраний спікер палати представників Ненсі Пелосі, зведення стіни - це «марна трата грошей».

«Ми не зводимо стіну. У кого-небудь є сумніви? Ми не зводимо стіну», - сказала вона.

За декілька годин до голосування в Палаті представників Білий дім заявив, що буде виступати проти законопроектів, які не передбачають виділення додаткових коштів на будівництво стіни. В адміністрації Трампа заявили, що будуть радити президенту накласти на нього вето.

Як зазначає телеканал, очікується, що лідери Конгресу від обох сторін зустрінуться з президентом в Білому домі вранці в п'ятницю, 4 січня.

Раніше повідомлялося, що в США лідери партій не домовилися з Трампом про закінчення «шатдауну».

Нагадаємо, держборг США досяг історичного максимуму за час президентства Трампа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО