Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

Новообраний президент Бразилії Жаїр Болсонару офіційно вступив на посаду, пообіцявши зміцнювати бразильську демократію.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Складаючи президентську присягу на церемонії інавгурації у Національному конгресі Болсонару також пообіцяв сприяти відкритості національних ринків і «провести важливі структурні реформи», скоротивши дефіцит держскарбниці, який у 2018 році становив 7,6 % ВВП.

Наголошується, що прихильники нового президента, відомого своїми правопопулістськими поглядами, вітали його кортеж, скандуючи: «Бразилія понад усе, Господь вище всіх» - гасла політика пыд час виборчої кампанії.

Нагадаємо, 28 жовтня 2018 року в Бразилії відбувся другий тур президентських виборів, у якому переміг ультраправий депутат національного парламенту, колишній військовий Жаїр Болсонару, який представляє консервативну Соціал-ліберальну партію.

Як відомо, у понеділок, 31 грудня 2018 року, в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів президента України.

Кандидат в президенти повинен бути громадянином України, що досяг 35-річного віку, володіти державною мовою і проживати в Україні протягом останніх 10 років до дня виборів.

Першим документи про реєстрацію кандидатом в президенти України до Центральної виборчої комісії приніс колишній міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО