Порошенко розповів про військову техніку на кордоні України

Росія збільшила наземне угруповання військ уздовж кордону України, на непідконтрольній Києву території Донбасу та в Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 20 грудня, заявив президент Петро Порошенко. Відповідне відео оприлюднене на його сторінці в Facebook.

Про значне збільшення кількості російської техніки Порошенко розповів під час виступу перед воїнами 72-ї механізованої бригади, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

«Наземні угруповання військ РФ уздовж кордону України, на тимчасово окупованих територіях на Донбасі та в Криму налічують 28 батальйонних тактичних груп, більш ніж 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем і 442 РСЗВ, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів», – зазначив Порошенко.

Він також зазначив, що дані космічної розвідки демонструють розміщення російських танків на відстані 18 км від українського кордону. Так, президент підкреслив, що лише на одному з напрямків чисельність танків із середини вересня збільшилася майже втричі – з 92 до 250 машин.

У зв'язку з цим глава держави підкреслив, що рішення про запровадження в низці областей воєнного стану ухвалили не лише через напад на українських моряків у Керченській протоці, а й тому, що РФ із серпня значно посилила свої угруповання вздовж кордону та на Донбасі.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада. Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО