Сущенко розповів про своє перебування в колонії суворого режиму

Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав свій перший малюнок із колонії суворого режиму в Кіровській області в селі Утробіне й розповів про свої спостереження на новому місці перебування.

Відповідний лист політв'язня оприлюднили його колеги з «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Декілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все не з умовами й «принадами» переміщення з примусу (вагон «столипін», антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх видів, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання й холод), а зі ставленням до людей, які змінили за рішенням суду свій соціальний статус», – пише Сущенко.

За словами журналіста, метою працівників виправної установи є залякати й принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, неможливо його уявити. «Це страшно, тривожно страшно», – написав він.

Відзначається, що крім листів колегам політв'язень надіслав свій новий малюнок – втрачений «Руанський собор». Раніше Сущенко вже малював його, але з невідомих причин малюнок був загублений і не дійшов до його сім'ї. Тому журналіст вирішив намалювати новий.

Як вказав журналіст, малюнок виконаний за допомогою «кіровського рожевого киселю» й пастелі.

Раніше США та ОБСЄ закликали звільнити Сущенка та Сенцова.

Також нагадаємо, Фейгін розповів, чому Сущенко потрапив до «Матроської тиші».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО