Зведення штабу ООС 17 грудня: 16 обстрілів, є поранені

За минулу добу, 16 грудня, бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, двоє українських військовослужбовців отримали поранення, також було поранено одну цивільну особу.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС), пише «Слово і Діло».

«16 грудня російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосовувати озброєння, заборонене мінськими угодами. В результаті бойових дій двоє військовослужбовців отримали поранення», - йдеться у зведенні ООС.

Крім того, за минулу добу в результаті обстрілу бойовиків була поранена одна цивільна особа. Зокрема, ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях Об'єднаних сил недалеко від населеного пункту Кримське, що на луганському напрямку і в районі селища Водяне на маріупольському напрямку.

Незаконні збройні формування також вели вогонь з БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил недалеко від населеного пункту Новолуганське на світлодарському напрямку, населених пунктів Новотроїцьке, Піски, Авдіївка, Славне, Тарамчук, Старогнатівка, Кам'янки на донецькому напрямку і неподалік населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Лебединське, Водяне на маріупольському напрямку.

За даними української розвідки вісім бойовиків знищені і три отримали поранення.

«Протягом поточної доби ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових біля населеного пункту Гнутове, що на маріупольському напрямі», - додали в штабі.

Раніше на Донбасі загинув український військовий.

Також нагадаємо, в ЄС опублікували список санкцій організаторів виборів на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО