Архієпископ Климент побоюється «помсти за Томос»

Після отримання Україною Томосу підконтрольна Росії «влада» Криму може почати мстити церкви Київського патріархату.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на заяву архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща) колишньої УПЦ Київського патріархату «Крим. Реалії».

За його словами, «глава уряду Криму» Сергій Аксьонов заявив на одній із зустрічей, що митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець) від УПЦ Московського патріархату «просив не чіпати» представників Київського патріархату, щоб це не відбилося на храмах МП на материковій Україні.

«Після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати («влади Криму», - ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії по відношенню до церкви Київського патріархату після прийняття томосу», - заявив Климент.

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі й через суд: зараз вже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Єпіфанія (Думенко) предстоятелем автокефальної церкви.

Президент України Петро Порошенко в ході виступу на Софійській площі оголосив про підставі об'єднаної української церкви.

Як відомо, глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського.

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО