Конкурс із приватизації «Центренерго» скасували – ЗМІ

Фонд державного майна скасував конкурс із приватизації компанії «Центренерго», який мав відбутися 13 грудня.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт із питань енергетики Андрій Герус.

За даними співрозмовника ЕП, формальною причиною для скасування конкурсу буде те, що один з учасників пов'язаний із Росією.

Нагадаємо, Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд грн.

Раніше повідомлялося про зацікавленість в участі в конкурсі принаймі п'яти учасників. Втім, як стало відомо пізніше, лише двоє з них внесли обов'язковий платіж для участі.

Радником з приватизації ПАТ «Центренерго» є польський підрозділ компанії EY – Ernst&Young z Corporate Finance sp.k.

«Центренерго» є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт – 14% генеруючої потужності України.

«Центренерго» постачає електроенергію до Київської, Харківської та Донецької областей.

«Центренерго» в 2017 році збільшило чистий прибуток в 4,9 раза порівняно з 2016 роком – до 1,9 млрд грн, чистий дохід – на 2,1%, до 10,9 млрд грн, валовий прибуток – на 19,3%, до 2,5 млрд грн.

Згідно з останніми змінами до держбюджету-2018, у Міністерстві фінансів очікують, що до кінця 2018 року приватизація принесе до бюджету 18,8 млрд грн замість початково запланованих 21,3 млрд грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО