Гройсман заявив про укрупнення районів в Україні

В Україні шляхом укрупнення має бути створено близько 100 районів.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 грудня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на Форумі місцевого самоврядування в Києві, повідомляє УНН.

«Нам треба сформувати нові здатні райони, бо ми розуміємо проблематику, коли створюються громади, і райони є різні за кількістю, за можливостями. Однозначно, нам потрібно буде робити укрупнення районів, і це абсолютно нормальний і невідворотний шлях. Ми повинні зробити близько 100 районів у країні», - зазначив глава уряду.

За його словами, укрупнення районів в Україні - це «не питання кількості, а питання якості».

На думку прем'єра, краще мати 100 районів з «якісними» повноваженнями, фінансовими ресурсами, з владою, яка буде «адекватно» сприймати запити громадян і приймати рішення.

До того ж, додав Гройсман, в Україні повинні бути створені 1600 об'єднаних територіальних громад.

Як відомо, станом на 1 січня 2007 року в Україні налічувалося 490 районів (без районів у містах).

Райони України - це адміністративно-територіальні одиниці другого порядку. Вони входять до складу автономної республіки, областей або міст державного значення. Міста обласного значення також можуть ділитися на райони в містах, які є адміністративними одиницями третього порядку.

Раніше Рада не змогла перейменувати Дніпропетровську область в Січеславську. Таку назву підтримали тільки 202 нардепи з 226 необхідних.

Після цього президент Петро Порошенко запропонував назвати область Дніпровською.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО